HARJALLINEN VS. HARJATON AUTOPESU: MITÄ EROJA KUMPI KANNATTAA VALITA?

Autopesu on erittäin olennainen osa ajoneuvon ylläpitoa. Monelle asiakkaalle valinta harjallisen ja harjattoman autonpesun välillä voi aiheuttaa vaikeuksia. Tässä tekstissä käymme läpi molempien pesumenetelmien erot, edut ja mahdolliset haitat, jotta voit tehdä parhaan mahdollisen päätöksen juuri sinun autollesi. Jos et jostain syystä jaksa lukea tekstiä loppuun saakka, paljastamme tässä kohtaa, että Pesukunkun valinta on harjallinen pesu. Kannattaa kuitenkin lukea perustelut ja tehdä lopulta omat johtopäätökset!

 

Harjallinen autopesu

 

Mikä se on?

Harjallinen autopesu käyttää mekaanisia harjoja, jotka pyörivät ja pyyhkivät lian pois auton pinnalta. Tämä perinteinen menetelmä on ollut suosiossa jo vuosikymmeniä. Tulee kuitenkin muistaa, että harjojen laatu on kehittynyt valtavasti. Pesukunkun pesukaduilla käytetään nykyaikaisia pehmoharjoja.

Harjaton autopesu

 

Mikä se on?

Harjaton autonpesu käyttää korkeapainevettä ja pesuaineita ilman fyysisiä harjoja. Tämä menetelmä on suunniteltu erityisesti vähentämään auton maalipinnan naarmuuntumisen riskiä.

 

Väittely – kumpi tulee valita?

 

Tehokkuus: Harjat voivat poistaa pinttyneen lian tehokkaasti. Harjallinen pesuohjelma yksinkertaisesti puhdistaa auton paremmin kuin harjaton pesuohjelma – kukapa pesee hampaat pelkällä vedellä?

 

Nopeus: On sanottu, että harjaton pesuohjelma olisi nopeampi. Tämä koskee kuitenkin vain ns. rollover-koneita. Pesukunkun pesukaduilla pesuohjelmalla ole vaikutusta pesuaikaan – kaikki pesut kestävät alle viisi minuuttia!

 

Naarmuuntumisen riski?: Tästä aiheesta käydään paljon keskustelua ja siitä kysytään meiltä paljon. On totta, että vanhat ja kuluneet harjat voivat joissain tilanteissa aiheuttaa auton maalipintaan naarmuja. Tämä riski korostuu tummissa ja kiiltävissä maalipinnoissa. Nykyaikaiset ja hyvin pidetyt pehmoharjat, joita luonnollisesti käytämme, eivät kuitenkaan tee vahinkoa autolle. 

 

Hellävaraisuus: Jotkut autovalmistajat “pesevät kätensä” ja eivätkä suosittele harjallisia pesuohjelmia. Harjaton pesuohjelma on luonnollisesti hellävaraisempi vaihtoehto ja se sopii taatusti kaikille autoille, kuten klassikkoautoille ja luksusajoneuvoille.

 

Kumpi Kannattaa Valita?

 

Valinta harjallisen ja harjattoman pesun välillä riippuu useista tekijöistä ja on tietysti jokaisen henkilökohtainen päätös, mutta Pesukunkun valinta ja suositus on lähes poikkeuksetta harjallinen pesuohjelma. Jos autosi maalipinta on jostain syystä herkkä, harjaton pesuohjelma on turvallisempi vaihtoehto.

 

Voit ostaa Kunkkupassin kuukaudeksi, vuodeksi tai irtopesujamme täältä!