MIKSI AUTO KANNATTAA PESTÄ MYÖS TALVELLA?

Auton peseminen talvella on tärkeä osa auton huoltamista ja kunnossapitoa. Tässä artikkelissa kerromme vinkit ja syyt auton talvipesemiseen:

 

  1. Suolan ja lian poistaminen: Talvella Suomen teillä käytetään suolaa ja hiekkaa liukkauden estämiseksi. Teillä käytettävä suola on erityisen haitallista, koska se voi kiihdyttää auton korroosiota, eritoten alustan, pyöränkaarten, helmojen ja ovien saumojen alueilla. Pesemällä auton säännöllisesti myös talvella, voi vähentää suolan aiheuttamia vaurioita.
  2. Näkyvyyden parantaminen / turvallisuus: Likaiset ikkunat, peilit ja valot voivat heikentää näkyvyyttä ja siten lisätä onnettomuusriskiä huomattavasti etenkin pimeän aikaan. Säännöllinen pesu auttaa pitämään nämä pinnat puhtaana ja kirkkaana, joka luonnollisesti parantaa liikenneturvallisuutta – sinä havaitset muut autoilijat ja he havaitsevat sinut!
  3. Renkaiden ja jarrujen kunnossapito: Suola ja lika voivat vaikuttaa myös renkaisiin ja jarruihin. Pesemällä auton säännöllisesti voit pidentää näiden osien käyttöikää ja ylläpitää niiden toimintakykyä.
  4. Auton arvon säilyttäminen: Hyvin huollettu ja puhdas auto säilyttää arvonsa paremmin. Talvella säännöllinen pesu auttaa estämään korroosiota ja muita vaurioita, jotka voivat laskea auton arvoa.
  5. Mukavuus ja ulkonäkö: Puhdas auto on miellyttävämpi käyttää, ja se näyttää myös paremmalta. Vaikka talvi tuo mukanaan lunta, loskaa ja likaa, säännöllinen pesu auttaa pitämään auton siistinä.
  6. Vinkit talvipesuun: Mikäli mahdollista, vie auto pesun jälkeen lämpimään paikkaan, kuten parkkihalliin tai autotalliin. Mikäli lämmintä paikkaa ei ole saatavilla, kuivaa tiivisteet pesun jälkeen. Tiivisteiden jäätymistä voi ehkäistä myös voitelemalla niitä silikonipuikolla.

 

Me Pesukunkulla pidämme autot puhtaina ympäri vuoden. Ainoastaan kovimmilla pakkasilla (pakkasraja noin -20 astetta) suljemme pesukadut käytöltä. Voitkin huoletta ostaa itsellesi Kunkkupassin vuodeksi – sen avulla säästät selvää rahaa.

 

Osta autonpesusopimus täältä!

Osta irtopesu täältä!

Lataa Easywash-sovellus iOS:lle täältä!

Lataa Easywash-sovellus Androidille täältä!